Čokoládový koláč ♥
- 200 g čokoláda tmavá
- 200 g (margarín) maslo
- 50 g cukor kryštálový
- 70 g cukor práškový
- 5 vajcia
- 40 g škrob kukuričný
- štipka soľ
- poleva čokoládová

porcií

minút
príprava

minút
na 180 °C
Postup prípravy receptu
Rúru si prehrejeme na 180°C. Okrúhlu formu vymastíme a vystelieme papierom na pečenie.
Do misky dáme polámanú čokoládu a maslo, ktoré rozpustíme nad parou. Keď je čokoláda rozpustená (nie horúca) pridáme štipku soli, kryštálový a práškový cukor. Následne do cesta zašľahávame vajíčka (najlepšie po jednom) a nakoniec vmiešame kukuričný škrob.
Cesto nalejeme do formy a vložíme piecť na cca 30 minút, aby stred ostal trošku tekutý. Keď je cesto hotové, vyberieme z rúry a dáme ho vychladnúť. Po vychladnutí vyklopeme z formy na tácku a dáme tuhnúť. Ideálne je upiecť cesto deň vopred. Čokoládovú polevu naň nanášame po vychladnutí alebo pred podávaním.